Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг почути семирічному Даніілу з Кривого Рогу

14.10.2020

Фонд Ріната Ахметова продовжує допомагати дітям з вадами слуху. В рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» встановлено 189 високочутливих слухових апаратів.

Одним із учасників проєкту став Данііл Кравцов з Кривого Рогу. Хлопчик просто обожнює трамваї і в майбутньому планує пов'язати з ними свою професію. Ось тільки добре почути Даня може хіба що гучний сигнал трамвая. Тихі звуки він ледь розбере. Проблеми зі здоров'ям сина почала підозрювати мама Алла кілька років тому. Лікарі виявили у дитини сенсоневральну туговухість третього ступеню і порадили слухопротезування.

– Слухопротезування – це підбір апаратів, налаштування за аудіограмою. Людині компенсується втрата слуху апаратом до норми – саме таку кількість децибел має бути при аудіограмі. Це такі міні-комп'ютери, вони дуже дорогі, тому далеко не кожна сім'я може виділити кошти на покупку пари слухових апаратів, – пояснює Ірина Банник, слухопротезистка.

 Дітям особливо важливо мати якісні цифрові апарати, адже саме завдяки корекції слуху малюки вчаться правильно вимовляти слова. Але придбати їх самостійно батьки Дані не могли. Зараз в родині працює лише тато, а мама чекає появи на світ дитини. По допомогу Кравцови звернулися до Фонду Ріната Ахметова.

– Раніше він завжди перепитував: «Мама, а що ти сказала?» Зараз дуже добре чує, спасибі велике за те, що допомогли моєму синочкові. Він тепер буде в школі добре вчитися, чути батьків і своїх друзів. І не буде відставати, тому що без слухових апаратів він ніколи не чув, і тому робив помилки, – подякувала Алла Кравцова.

Тепер у батьків є мрія – щоб Даня став тим, ким він завжди хотів, керувати трамвайним депо чи метрополітеном.