Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг маленькому Микиті

20.01.2020

Павло і Ліна Такаджі зі смт Ялта, під Маріуполем з нетерпінням чекали появи на світ другої дитини. І навіть думки не припускали, що з малюком може бути щось не так. Адже його старший брат росте здоровим.

«Вагітність протікала дуже важко, були кровотечі. Лікарі діагноз ніякий не ставили. Микита народився з синдромом Ді Джорджа – рідкісне генетичне захворювання. І глухота стала наслідком цього», – розповіла мама Ліна.

Діагноз шокував батьків, адже потрібно було не лише боротися з синдромом Ді Джорджа, а й рятувати слух Микити. На щастя, Ліна і Павло вчасно дізналися про проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Відповідь на їхнє звернення не забарилася – семимісячний Микита отримав високочутливий слуховий апарат.

«Микита ще зовсім маленький, і йому важливо навчитися не лише слухати, але й правильно сприймати мову. Тільки так він зможе говорити правильно», – пояснила слухопротезист Наталія Кузнєцова.

Фонд Ріната Ахметова з 2007 року допомагає малюкам із проблемами слуху. Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» деякі діти вперше почули голос мами. Завдяки Фонду встановлено 165 високочутливих слухових апаратів.

«Велике спасибі Рінату Леонідовичу за допомогу дітям. Він дуже чуйна людина з добрим серцем», – подякували батьки Микити.

Як отримати допомогу за проєктом

З 1 січня 2020 року допомогу у слухопротезуванні за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» можуть отримати хлопчики та дівчатка, які живуть по всій Україні. Претендувати на участь у проєкті можуть дітки з хворобами слуху віком до 7 років. Звернутися по допомогу в слухопротезуванні можуть сім'ї, які відносяться до наступних категорій:

- багатодітні або неповні сім'ї;

- дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ);

- діти-сироти та діти під опікою;

- сім'ї, в яких виховується більш ніж одна тяжкохвора дитина;

- сім'ї, що складаються з двох і більше інвалідів.

Детальніше про діючі проєкти Фонду можна дізнатися, звернувшись на гарячу лінію за телефоном 0 800 509 001.