Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг маленькому Артурові почути голос мами

06.05.2019

Порушення слуху, особливо в ранньому віці – важка недуга. Вона заважає дитині нормально спілкуватися з батьками й однолітками, розвиватися й адаптуватися в суспільстві. Повернутися до повноцінного життя таким дітям допомагає проект «Тепер я чую» Фонду Ріната Ахметова.

Одним з учасників проекту став маленький Артур, сім’я якого переїхала до Харкова зі Стаханова Луганської області.

«Я саме була вагітна. Після переїзду в мене знизився гемоглобін, почався серйозний стоматит і піднялася висока температура. На тлі хвороби забилася плацента, у результаті в Артура почалося кисневе голодування», – розповіла Катерина, мама хлопчика.

Артур з’явився на світ на 38-му тижні й важив 2,5 кілограма, після важких пологів перебував під наглядом невропатолога. Згодом мама помітила, що словниковий запас півторарічного сина не змінюється.

Крім того, у дитячому садочку їй сказали, що в Артура немає зорового контакту, тому потрібна консультація психіатра. Діагноз виявився невтішним: затримка психічного та мовленнєвого розвитку, аутичний спектр. Як виявилося, це сталося внаслідок порушення слуху. Знадобилися високочутливі апарати, придбати які допоміг Фонд Ріната Ахметова.

«Після того, як ми прийшли на підбір апаратів, син не хотів знімати їх. Щиро дякуємо Рінату Леонідовичу за цю величезну допомогу», – сказала Катерина.

Фонд Ріната Ахметова з 2007 року допомагає малюкам із проблемами слуху. Завдяки проекту «Тепер я чую» деякі малюки вперше почули голос мами, а загалом дітям встановлено 141 високочутливий слуховий апарат.