Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг Кості з Івано-Франківської області

11.01.2021

Свого чотирирічного сина Любомира Кобрина назвала вічним двигуном, бо він ніколи не сидить на місці. Дитину цікавить абсолютно все, але потяг хлопчика до пізнання світу дуже обмежувався проблемами зі слухом, через них Костя не вміє розмовляти.

– Спілкуємося жестами. Він розуміє все. Якщо хоче пити, то показує це жестом, – каже Любомира. Відтоді, як синові поставили діагноз, вона мріяла лише про одне – аби Костя чув і говорив:

– Щоб він був, як усі діти, повноцінним і міг навчатися у звичайній школі.

Здійснити мрію жінки та подарувати Кості можливість чути світ могли сучасні слухові апарати. Але їхня вартість виявилася непідйомною для сім'ї. По допомогу Кобрина звернулися до Фонду Ріната Ахметова. Там не відмовили. Хлопчик став учасником проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Фахівці запевняють: зовсім скоро дитина почне говорити!

– Рік напруженої роботи – і він зможе говорити. Без слухових апаратів ця дитина не говорила б ніколи. З апаратами за умови реабілітації є всі шанси відвідувати звичайну школу, – пояснила слухопротезистка Наталія Музика.

Попереду заняття з сурдопедагогом і логопедом. І Костя скаже довгоочікувані перші слова.

– У мене одні емоції, дуже вдячна Фонду та Рінату Ахметову. У мене надії навіть не було. Дуже вдячна! – сказала Любомира Кобрина.

Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» високочутливі слухові апарати отримали вже 199 малюків.