Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг Денису з Чернігова почути світ

14.09.2020

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» допомагає малюкам із вадами слуху. Одним з його учасників став семирічний Денис із Чернігова. Хлопчик дуже хоче бути самостійним, мати друзів. Але почути він може тільки гучні звуки. Буває, що на вулиці зрозуміти маму Денис може, тільки коли читає по губах.

– Син розмовляє гірше, ніж його однолітки. Але він розмовляє. На вулиці страшно його залишати. Раптом буде їхати машина, а він не зможе почути, –  розповідає Інна Полевіченко, мама дитини.

Проблему зі слухом виявили, коли Денис оглух на одне вухо. Через неправильно поставлений діагноз його лікували від іншого захворювання. Щоб повернути дитині світ звуків, знадобився сучасний та високочутливий слуховий апарат. По допомогу рідні звернулися до Фонду Ріната Ахметова.

– Я дуже вдячна за допомогу моєму синові. Він буде чути, ходити в звичайну школу, – подякувала Інна Полевіченко.

Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» малюкам з глухотою чи туговухістю було встановлено більше 180 високочутливих слухових апаратів.

Як отримати допомогу за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую».

З 1 січня 2020 року допомогу в слухопротезуванні за проєктом «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» можуть отримати хлопчики та дівчатка, які живуть по всій Україні. Претендувати на участь у проєкті можуть малюки з хворобами слуху віком до 7 років. Звернутися по допомогу в слухопротезуванні можуть сім'ї, які відносяться до наступних категорій:

– багатодітні або неповні сім'ї;

– дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ);

– діти-сироти та діти під опікою;

– сім'ї, в яких виховується більше ніж одна тяжкохвора дитина;

- сім'ї, що складаються з двох і більше інвалідів.

Детальніше про діючі проєкти Фонду можна дізнатися,звернувшись за телефоном гарячої лінії 0 800 509 001.