Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг близнюкам із Черкас

20.01.2021

Близнюкам Андрію та Дмитру Граурам із Черкас 12 років на двох. Хлопці народилися раніше терміну. Про таких дітей часто говорять: занадто люблять життя, тому поспішили з'явитися на світ. Але тут їх чекали нові випробування.  Хлопчики ще навіть в школу не пішли, як на їхню долю випало стільки випробувань, що не витримали б багато дорослих.

– Вже у півтора місяці синам зробили операції на очах. Дуже довго йшла реабілітація. А коли почали готуватися до садочка, лікарі виявили лейкоз, – розповідає Юлія Граур, мама хлопчиків. Вона одна виховує синів. Але вони у неї – бійці. Пройшли і через це випробування, що забрало два з половиною роки. Діти вилікувалися, але хіміотерапія дала ускладнення і вони втратили слух.

– Я в той момент не хотіла вірити, що до нас прийшла ще одна біда. Але якщо чесно, думки були лише про одне: мріяла, щоб у синів була ремісія. Тільки коли діти одужали, ми зайнялися проблемою слуху, – каже Юлія.

Повторне обстеження у фахівців підтвердило, що близнюки чують дуже погано. Придбати малюкам сучасні високочутливі апарати для непрацюючої мами було нереально. Юлія почала шукати інформацію в Інтернеті і дізналася, що у Фонді Ріната Ахметова є проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Зібрала необхідні документи та надіслала до Фонду. Новий 2021 рік брати зустрічали так само як усі, хто чує. Тепер з'явився хороший шанс повноцінно спілкуватися зі світом.

– Я дуже щаслива, дякую Фонду Ріната Ахметова за підтримку! – сказала Юлія Граур.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям з вадами слуху з 2007 року. У 2018 році для системної та масштабної допомоги таким малюкам розпочато проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Спочатку високочутливі апарати Фонд видавав дітям, які живуть в чотирьох областях південного сходу країни, але в 2020 році проєкт став загальнонаціональним. Високочутливі слухові апарати отримали 199 малюків з усієї України.