Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає малюкам із проблемами слуху

07.08.2019

Допомога дітям – один із незмінно пріоритетних напрямів діяльності Фонду Ріната Ахметова. Так, у рамках проекту «Рінат Ахметов – дітям. Тепер я чую» малюки з вадами слуху отримують можливість відкрити для себе звуки навколишнього світу завдяки високочутливим апаратам.

Однією з учасниць проекту стала Вероніка Веретюк, якій нещодавно виповнився рік.

«Дочка народилася глибоко недоношеною, на 25-му тижні. Довгий час перебувала в реанімації на медикаментозному лікуванні, що викликало гіпоксичне ішемічне ураження мозку та спричинило проблеми зі слухом. Ось тільки помітила я це вже вдома, після виписки», – розповіла мама Юліана Андріївна.

Подальше обстеження показало, що одне вушко Вероніки повністю не реагує на звуки, тоді як друге – лише частково. Щоб активізувати мозкові процеси, лікарі порадили не зволікати і встановити високочутливі слухові апарати. Самостійно вирішити це питання сім’я переселенців не могла, тому звернулася по допомогу до Фонду Ріната Ахметова.

«Спасибі Рінату Леонідовичу за допомогу. Без нього ми б просто не змогли придбати такі сучасні прилади», – подякувала мама.

На сьогодні Фонд реалізував ряд проектів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров’я. Зокрема, допомогу отримали понад 120 000 осіб у рамках програм «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз». Фонд – єдиний в Україні щороку надає підтримку дітям Донбасу в рамках таких проектів, як «Здорове серце», «Реабілітація поранених дітей», «Ліки дітям», «Тепер я чую».

Тільки на Донбасі за останні п’ять років завдяки допомозі Ріната Ахметова врятовано життя понад 1 000 000 людей.

Докладну інформацію про проект «Рінат Ахметов – дітям. Тепер я чую» можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0 800 509 001.