Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова долучився до Міжнародної конференції ООН щодо забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту

02.12.2019

Фонд  Ріната Ахметова долучився до Міжнародної конференції ООН, присвяченої 30-річчю Конвенції про права дитини.

26 та 27 листопада у Києві фахівці з Сербії, Боснії та Герцеоговини, Молдови, Грузії та Азербайджану працювали разом із українськими омбудсменами з прав дитини та освіти, фахівцями та благодійниками.  Викрісталізовували  16 головних тез для Конвенції ООН стосовно забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту.

Цікаво, що до участі в обговоренні та голосуванні були активно залучені діти із Донбасу, які жили у зоні збройного конфлікту.

В ході обговорень робочої групи «Право на життя та здоров’я» деякі доповідачі відзначили допомогу Фонду Рината Ахметова сім’ям, постраждалим від збройного конфлікту. Зокрема, гГенеральний секретар Національної Асамблеї людей з інвалідністю Вікторія Назаренко прокоментувала: «Ми працюємо з вашим Фондом з 2014 року. Без цієї підтримки у вигляді необхідних ліків та продуктів харчування - люди просто б не вижили. Ми б дуже хотіли, щоб аби Ріинат Леонідович зберіг цю програму в таких складних економічних і політичних умовах.

Зараз кожна дитина - – дорожче золота. Особливо дитина з обмеженими можливостями, яка пережила збройний конфлікт. Кожен Кожна з них потребує у реабілітації, ліківах та психологічноїій підтримкиці.


Справа, яку робить Фонд Ріната Ахметова, дуже актуальна та важлива для наших людей. Вважаю, це дуже серйозна соціальна позиція самого Ріната Леонідовича як людини, перш за все. Я порадила б усім нашим політикам і чиновникам наслідувати цей приклад».