Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Фонд допомагає нам не помилитися»: учасниця Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» про пошук суперсили та вибір професії

09.01.2020

15-річна Анастасія Безрук виросла без батьків. Маму і тата їй замінили вихователі. Через два роки дівчина покине стіни закладу та буде змушена самостійно влаштовувати своє життя.

– Ніхто не знає, що  нас чекає в майбутньому. Іноді це лякає, – зізнається Настя.

За її словами, багато дітей, які зростають у дитячому будинку, не можуть визначитися з професією, котра буде їх годувати, і від цього страх перед дорослим життям тільки збільшується.

Маріупольська школа-інтернат № 2, де навчається Анастасія, стала учасником проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Це мотиваційні зустрічі, які допомагають дітям повірити в себе, знайти свій талант і вибрати професію.

У грудні 2019 року в рамках Акції «Рінат Ахметов – Дітям!» відбувся новий цикл мотиваційних зустрічей. Цього разу він пройшов у новому форматі, що включав лекції амбасадорів Фонду та роботу на «тренувальних станціях» із популярних професій. Діти отримали можливість спробувати себе в ролі фотографа, медика, відеоблогера, баристи й перукаря-стиліста.

– Це дуже цікаво та корисно. Фонд допомагає нам не помилитися у виборі професії, тому що дуже важливо в майбутньому знайти роботу, яка буде приносити не тільки гроші, але й задоволення, – каже Настя Безрук.

«Рінат Ахметов – Дітям!» – наймасштабніша новорічна акція в країні, багаторічна та неперервна традиція добра й особистої участі Ріната Ахметова в долях сотень тисяч хлопчиків і дівчаток. Тільки з 2014 року учасниками Акції стали 700 000 дітей.