Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ахметова найбільший в Україні – рейтинг ЗМІ. БЛОГ Римми Філь, координатора Гуманітарного штабу Ріната Ахметова

03.10.2016

Сьогодні журнал «Новий Час» оприлюднив рейтинг благодійних організацій України, який проводив Український форум благодійників. У Фонд Ріната Ахметова також надходив запит на участь у цьому рейтингу, але ми відмовилися. І далі я поясню, чому.

Видання провело журналістське розслідування і спробувало обчислити орієнтовну суму, яку витратив у 2015 році Фонд Ахметова. Судячи з усього, направили запит до фіскальної служби з проханням вказати найбільші благодійні організації в Україні.

За даними журналістів, Фонд Ріната Ахметова опинився на другому місці з цифрою від 536 до 804 млн грн. На першому – міжнародна організація «Глобальний фонд боротьби зі СНІДом» (українська дочка називається – Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний Альянс із ВІЛ / СНІД в Україні»), витрати якої склали 804 млн грн. На третьому – організація «Мережа людей, що живуть із ВІЛ» – 536 млн грн. Видання порівняло витрати цих організацій і зробило свій висновок, який наведено вище.

Висновок, який стає очевидним за результатами публікації: Фонд Ахметова – найбільша українська благодійна організація. Робота, яку фінансує не безліч донорів, а всього одна людина.

Запитайте, чому ми не беремо участі в рейтингах? Я відповім. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова два роки працює, щоб рятувати своїх земляків. З обох боків лінії зіткнення. І не коментує сум, витрачених на благодійність у період із 2014 року. Ми працюємо для простих людей, а не заради рейтингів, і не раз озвучували позицію Ріната Ахметова: єдиний показник, який говорить про нашу допомогу – кількість врятованих життів.

За 2 роки роботи Гуманітарного штабу Рінат Ахметов допоміг вижити 1 123 591 людині. І це факт, який ми офіційно підтверджуємо.

Вважаю, що ініціатива Форуму благодійників дуже потрібна і правильна, вона привертає увагу до теми філантропії й у кінцевому підсумку допомагає розвиватися благодійності в країні. І наш фонд обов’язково повернеться до участі в таких рейтингах. Але тільки після того, як закінчиться війна.

ДЖЕРЕЛО