Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фінальна у 2015 році автоколона з продуктами від Штабу Ахметова прибула до Донецька

24.12.2015

24 грудня до Донецька прибула фінальна у 2015 році автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ріната Ахметова. 27 фур об’єднаної колони доставили в логістичний центр Штабу на «Донбас Арені» 540 тонн продуктів. З них волонтери сформують 75 тисяч дорослих наборів виживання для жителів непідконтрольних територій.

Удень із повним пакетом документів, що підтверджує склад вантажу і якість продукції, 27 фур пройшли митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке». Із супровідними документами на вантаж можна ознайомитися за посиланням.

Сьогоднішнє доставляння гуманітарної допомоги від Штабу на Донбас є завершальним цьогоріч. Усього за рік у логістичні центри Штабу в Донецьку й Маріуполі було відправлено 2615 двадцятитонних фур із понад 52 тисячами тонн продуктів.

«За 2015 рік ми доставили і сформували приблизно 5 мільйонів дорослих і дитячих наборів виживання. Штаб, як злагоджений механізм, працює на головну мету — забезпечити людей найнеобхіднішими продуктами й допомогти вижити у війні. Налагоджено процеси закупівлі, доставляння і зберігання продуктів. Проходження колон через лінію дотику координується з міжнародними гуманітарними місіями і прикордонною службою. Вантаж оформляють згідно з українським законодавством як гуманітарний, і він відповідає всім стандартам якості», — розповідає директор Штабу Олександр Вишняков.

За 2015 рік Штаб розширив географію надання допомоги на Донбасі. Зараз це 310 міст і сіл з обох боків лінії зіткнення, понад 100 стаціонарних пунктів видавання. З травня в «сірій зоні» і віддалених селах на непідконтрольній території працюють бригади мобільного видавання. Там допомогу надано 75 тисячам осіб найбільш соціально незахищених категорій.

«Штаб Ріната Ахметова став найбільшою гуманітарною організацією, як за обсягами доставленої допомоги на Схід України, так і за кількістю людей, які отримують її регулярно. Щомісяця це до 500 тисяч людей. Розуміючи, яка кількість людей потребує цієї допомоги, ми робили й робимо все можливе, щоб доставляти її вчасно. Періоди сильних обстрілів, закриття КПВВ, недосконалості в законодавстві нас не зупиняли, — говорить Олександр Вишняков. — Третина населення Донбасу, як і раніше, потребує елементарних продуктів і залежить від гуманітарної допомоги. Це дані соцдосліджень. Ми будемо продовжувати реагувати на ці потреби й у майбутньому році».

Станом на 24 грудня 2015 року, у Донецькій і Луганській областях Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 898 тис. дорослих і 435 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.