Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Євродепутат: Фонд Ріната Ахметова виконує неймовірну роботу

05.02.2019

У Європейському парламенті високо оцінили роботу Фонду Ріната Ахметова з порятунку мирних жителів Донбасу. Про це сказав Марк Демесмакер, євродепутат (Бельгія).

«Фонд робить неймовірну роботу. Завдяки його команді люди на Донбасі вижили. Я був там у 2014-му в складі конвою, який возив набори виживання. І доставка тривала, коли там рвалися снаряди!» – сказав Демесмакер.

За його словами, сьогодні найбільш нужденні категорії населення на сході України опинилися на межі виживання. Це старі, діти та люди з обмеженими можливостями.

«Найжахливіше, що може трапитися – ми можемо цих людей забути. Там тисячі змушені виживати поблизу лінії зіткнення. Тому нам потрібна увага Європарламенту, сфокусована на цих людях та їхніх проблемах. Ми мусимо тримати у фокусі цей конфлікт і його жертв – мирних жителів. Це й наші сусіди теж. Ми мусимо їм допомогти», – підкреслив євродепутат.

На пленарній сесії Європейського парламенту в Страсбурзі Фонд Ріната Ахметова представив унікальну експозицію «Донбас і Мирні», присвячену мирним жителям сходу України. Виставка – це чорно-білі колажі з фотокниги «Донбас і Мирні», кольорові фото зруйнованих будинків та їхніх мешканців, відеоролики за участю дітей війни, які пропустили її через своє серце.