Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Евакуйовані в Запоріжжя маріупольці продовжують отримувати допомогу від Фонду Ріната Ахметова

07.04.2022

Фонд Ріната Ахметова продовжує щодня й щогодини допомагати тим, хто найбільше цього потребує. Від початку повномасштабної війни в Україні тисячі переселенців із Маріуполя були змушені покинути свої рідні домівки та евакуюватися в безпечне місце до Запоріжжя.  
 
Уже другий тиждень Фонд Ріната Ахметова доставляє до «Зеленого центру Метінвест» у  Запоріжжі гуманітарну допомогу для вимушених переселенців із Маріуполя. Наразі Фонд передає чергову партію із понад тисячею продуктових наборів.  
 
Загалом волонтери спілки вже роздали маріупольцям понад 6 тисяч наборів із найнеобхіднішими продуктами від Фонду, серед яких – борошно, макарони, цукор, тушковане м‘ясо, паштет і печиво. 
 
– Фонд Ріната Ахметова вже багато років займається благодійністю, й у важкі для всієї країни часи ця допомога буде ще істотнішою. Підтримки, яка зараз надається, вистачить на всіх людей. Ми готові прийняти велику кількість. На складах усе є. Єдине, що нам потрібно, щоб люди до нас приходили та отримували ці набори. І, звісно ж, нам потрібно, щоб закінчилася війна, – зазначив керівник представництва громадської спілки «Зелений центр Метінвест» у Запоріжжі Олександр Балаба. 
 
Крім того, вимушені переселенці щодня продовжують отримувати психологічну підтримку від Фонду Ріната Ахметова. З дорослими та дітьми працюють висококваліфіковані психологи, фахівці з кризової психології та подолання травматичного досвіду. Їхнє завдання – надати екстрену психологічну допомогу людям, які щойно вибралися з гарячих точок. З евакуйованих по допомогу до психологів Фонду звернулося близько 300 осіб, тобто майже кожна десята. 
 
Ще у 2014 році Фонд став першим, хто почав надавати психологічну підтримку жителям Донбасу. Тоді вперше 250 психологів пройшли навчання Фонду за курсом «Травма війни». Завдяки цьому психологічну підтримку отримали понад 60 000 жителів сходу країни. Напрацьована Фондом експертиза сьогодні потрібна всій країні. 
 
Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн. осіб, із них 3,5 млн. були врятовані на Донбасі.