Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Емануїл: «Я хочу, щоб у мене була сім’я»

30.03.2018

Нещодавно знімальна група програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова познайомилася з 7-річним Емануїлом. Наша команда мала можливість поспілкуватися з хлопчиком, і тепер ми хочемо розповісти більше про нього читачам порталу. Можливо, хтось побачить його та прийме рішення забрати у своє життя.
 

Хлопчик любить складати пазли, гратися машинками, розфарбовувати малюнки, складати мозаїку, грати в шашки, а також забави з м’ячем. Емануїл ще точно не визначився, ким хоче бути, варіантів два: або поліцейським, або вихователем.

«Я хочу, щоб у мене була сім’я. Сім’я для мене – це бабуся, мама, тато, брат і сестра. Бабуся в родині потрібна, щоб пекти пиріжки, мама – щоб ходити в магазин, тато – щоб вмикати мультики, а брат і сестра – щоб гратися. Я хороший, добрий, слухняний, поважаю всіх», – говорить хлопчик.

Вихователька Еміка охарактеризувала хлопчика трішки більше. За її словами, він активний, розумний, має лідерський характер, адже з нього хочуть брати приклад інші діти, логічно будує свої думки.
 

«Дуже часто ми ходимо на екскурсії, Емануїл завжди цікавиться, яке то дерево, як називається. Коли йдемо ввечері, може звернути увагу на гарне вечірнє небо, зірки на ньому. Удень порівнює, на що схожі хмарки. У нього бувають дуже цікаві асоціації. Нещодавно гарне таке небо було, світле, а по ньому – білі тоненькі хмаринки. Він сказав, що схоже на вермішель у тарілці. Гарно переказує те, що побачив або почув. Дуже любить слухати аудіоказки», – розповідає спеціаліст інтернатного закладу, яка працює з дитиною.

Дуже хочеться, щоб цей хлопчик знайшов родину, яка щиро його любитиме. Він сором’язливий і не відразу відкривається перед незнайомими людьми, тому майбутні тато й мама повинні пам’ятати про це. Але час і любов творять дива. Ми впевнені, що Емануїл вже скоро буде щасливим разом із новою родиною.
 

Якщо ви бачите себе батьками цього хлопчика, звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Миколаївської обласної державної адміністрації за телефоном: (051) 247-38-17.

Емануїл дуже хоче, щоб у нього була сім’я!