Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Єдину базу переселенців запущено в повноцінному режимі

07.10.2016

Єдина інформаційна бази даних про внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні почала діяти в повноцінному режимі. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, передають «Донецкие новости».

Міністр уточнив, що систему з тестового в повноцінний режим перевели ще 3 жовтня. Тепер усі дані переселенців зібрані в одному місці й доступні державним органам.

Як зазначалося раніше, отримувати інформацію з єдиної бази мають право Міністерство фінансів, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО, інші центральні органи виконавчої влади, Пенсійний фонд та його територіальні органи з дотриманням вимог законів «Про інформацію» та «Про захист персональних даних».

Крім того, дані реєстру можуть отримувати громадські об’єднання, волонтерські, благодійні організації, які надають адресну допомогу переселенцям (без доступу до персональних даних).

Єдина база була створена в межах проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка ВПО й постраждалого населення в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

ДЖЕРЕЛО