Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Єднання та турбота»: представник Міністерства соціальної політики про роботу Фонду Ріната Ахметова

20.08.2019

– Фонд Ріната Ахметова проводить неймовірну роботу, спрямовану на допомогу мирним жителям Донбасу. Турбота про них, і особливо про дітей, які поранені внаслідок бойових дій, важлива та потрібна справа.

Таку думку висловив заступник директора Департаменту – начальник відділу соціального захисту дітей Міністерства соціальної політики України Володимир Вовк, коментуючи захід Фонду Ріната Ахметова, що пройшов у санаторії «Жовтень», під Києвом. Тут відбувся пікнік, під час якого представники посольств, міжнародних і громадських організацій, державних органів могли в неформальній атмосфері поспілкуватися з учасниками проекту «Рінат Ахметов – дітям. Реабілітація поранених дітей» і дізнатися їхні історії. Крім того, гості разом із хлопчиками та дівчатками взяли участь у майстер-класі з приготування бургерів, пообідали та намалювали картину під назвою «Планети мрії».

– Я в захваті! Сьогоднішній захід просякнутий дружнім духом і любов’ю до дітей. Приголомшлива атмосфера єднання дорослих і дітей, української влади та міжнародних організацій. Чудово продуманий формат заходу – ми разом із дітьми готували та малювали. Дітям це додало розкутості, а нас, дорослих, занурило в дитинство. Фонд Ріната Ахметова дуже багато робить для поранених дітей. Спасибі йому за цю роботу, – зазначив Володимир Вовк.

Фонд Ріната Ахметова з 2016 року системно займається реабілітацією поранених дітей. За цей час хлопчики та дівчатка, які живуть з обох боків лінії зіткнення, пройшли понад 130 курсів лікування й оздоровлення. Цього літа учасниками проекту «Рінат Ахметов – дітям. Реабілітація поранених дітей» стали ще 22 особи.