Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дитина з травмою війни: допомогти впоратися. Психологи Штабу Ріната Ахметова провели чергові заняття з дітьми в Донецьку та Києві

29.03.2015

28 березня фахівці Психологічної служби Штабу Ріната Ахметова провели чергові психологічні розвивальні групи в Донецьку та Києві з дітками з Донбасу, які пережили бойові дії в регіоні або стали їх свідками.

У Донецьку, на стадіоні «Донбас Арена», де розташований Центр психологічної допомоги Штабу, цими вихідними 21 дитина побувала на психологічних розвивальних групах. Під час групових занять психологи допомагали дітям боротися зі своїми страхами і тривожністю через спілкування, рухливі ігри та арт-терапію.

Разом із дітьми корисні поради та психологічну підтримку отримують і їхні батьки. Адже, на думку психологів, стабільний емоційний стан дитини залежить від настрою і стану батьків, які є головною опорою й підтримкою в боротьбі зі стресами і психологічними травмами.

Крім дитячих груп на «Донбас Арені» Психологічна служба штабу Ріната Ахметова цього тижня розпочала роботу з дітьми у школах Донецька. Діагностично-корекційні заняття вже пройшли 260 дітей різного віку. Надалі психологи будуть формувати групи діток, яким потрібне тривале психологічне консультування.

Нагадаємо, Психологічна служба Гуманітарного штабу Ріната Ахметова щосуботи проводить психологічні розвивальні заняття в дитячих групах для дітей у Донецьку та Маріуполі. Такі ж групи працюють і для діток-переселенців у Києві.

Під час занять психологи Штабу допомагають дітям:

  • розвинути творчі здібності;
  • навчитися справлятися зі своїми тривогами, страхами;
  • навчитися краще розуміти, що відбувається навколо;
  • розвинути абстрактне мислення і креативність;
  • освоїти прості техніки антистресової саморегуляції, які легко зможуть застосовувати разом із батьками.

Щоб узяти участь у заняттях із психологами Гуманітарного штабу, необхідно зареєструватися за адресою: [email protected], Ірина Синельник.