Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дитячі літні центри Штабу Ріната Ахметова зустріли перших діток

06.07.2015

Сьогодні, 6 липня, розпочали роботу дитячі літні центри, організовані в межах програми Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Мирне літо — дітям Донбасу». Заняття на першій зміні відвідають 450 дітей із зони АТО.

Дитячі літні центри були організовані на не підконтрольній Україні території Донбасу, оскільки, через недоліки пропускної системи, діти тут заледве можуть перетнути лінію дотику й вирушити на відпочинок на мирні території. Для таких дітей Штаб Ахметова організував відпочинок у рідних містах.

На цей момент центри працюють у трьох населених пунктах — Донецьку, Єнакієвому й Харцизьку. З 20 липня почне роботу ще один центр — у Комсомольському. Для дітей передбачено творчі майстер-класи, спортивні заходи, арт-терапія з психологами та солодкі частування. До реєстрації запрошуються діти віком від 8 до 14 років, що проживають у зазначених містах.

«Щодня ми прописуємо для діток програму відпочинку та розваг. Сьогоднішній день був присвячений знайомству. На щастя, воно пройшло дуже легко й весело. Нашим волонтерам практично не довелося докладати жодних зусиль, діти самі перезнайомилися й подружилися. Спочатку вони спілкувалися всі разом, а потім їх розділили на вікові групи, у яких проходитимуть усі інші заняття», — розповідає Євгенія Котова, керівник Дитячого річного центру в Донецьку. Співробітники центрів планують організувати для дітей конкурс талантів, літературний гурток, танцювальний флеш-моб та багато інших цікавих занять. Також їх навчать правил поведінки в надзвичайних ситуаціях.

Дізнатися докладніше про дитячі літні центри і пройти реєстрацію тут.

Нагадуємо також про те, що Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує реєстрацію дітей у дитячий оздоровчий табір «Факел» у Бердянську.