Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Директор Гуманітарного штабу особисто перевірив якість продуктів чергового гуманітарного рейсу й роботу волонтерів на «Донбас Арені»

09.01.2015

Сьогодні Григорій Колдунов, директор Гуманітарного штабу, особисто відвідав пункт роздавання гуманітарної допомоги на «Донбас Арені» й перевірив якість продуктів, які привозить рейс для мирних жителів Донбасу.

— У складі набору — борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, тушонка, рибні консерви, соняшникова олія, кукурудза, чай, згущене молоко, печиво, свічки й сірники. Цей продуктовий набір повністю збалансований за калорійністю, за вмістом жирів і вітамінів. Є норми, розраховані на кожну людину, і продуктовий набір від Гуманітарного штабу їм відповідає, — прокоментував Григорій Колдунов.

За його словами, до продуктових наборів, які належать до гуманітарної допомоги, є серйозні вимоги. Вони розроблені міжнародними організаціями: починаючи з калорійності й закінчуючи наявністю вітамінів та жирів.

— Всі ці вимоги Гуманітарний штаб виконує беззастережно, — підкреслив керівник Штабу Ріната Ахметова. — Якість усіх продуктів підтверджується сертифікатами якості.

Нагадаємо, що сьогодні до Донецька вирушив перший цього року гуманітарний рейс Ріната Ахметова з продуктовою допомогою для населення Донбасу. Перша колона машин доставить для мирних жителів регіону 260 тонн продуктів — цукор, макарони, крупи, вівсяні пластівці. Всього ж упродовж січня Штаб планує відправити на Донбас 8000 тонн продуктів для формування 500 000 гуманітарних наборів.