Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякую за велику допомогу»: 62-річній пораненій мешканці Краматорська зробили складну операцію завдяки Фонду Ріната Ахметова

25.07.2023

18 березня 2023 року пенсіонери Тетяна та Володимир Козлови потрапили під обстріл у рідному Краматорську. «Приліт» застав подружжя на порозі їхнього будинку. Обидва зазнали осколкових ран, та найбільше постраждала Тетяна. Фонд Ріната Ахметова надав жінці допомогу, фінансувавши конструкції, необхідні для порятунку руки після поранень, а також забезпечить подальшу реабілітацію.

«Було відчуття, що я склалася. У чотирьох місцях переломи руки. Сім снарядних ран. Я кричу: „Сусіди, допоможіть! Скажіть правду, у мене рука є?“ Я її не відчувала взагалі», — згадує Тетяна.

Швидка привезла подружжя до травматології, лікарі всю ніч зашивали рани Тетяни, накладали систему фіксації, гіпси, жінка була дуже слабка. Наступного дня її перевезли до Дніпра, а далі до Кропивницького, де оперували руку.

«Мені зробили операцію завдяки Рінату Ахметову. Я не уявляю, як прості пенсіонери можуть зібрати таку суму. Обіцяють також реабілітацію. Дякую за дуже велику допомогу. Сподіваюся на якнайшвидше одужання», — каже жінка.

За словами Максима Власенка, завідуючого відділенням реконструктивної травматології Донецького державного медичного університету, Тетяні було проведено остеосинтез плеча та кістки передпліччя, заміщення дефектів кістково-пластичними матеріалами і ревізію судинно-нервових структур.

«Ми розповіли Фонду Ріната Ахметова, що нам необхідно для проведення оперативного втручання. Це і нейропротектори, і металеві конструкції-фіксатори, і шовний матеріал. Крім того, що Фонд сплатив за придбання всіх конструкцій, він пропонує ще й реабілітацію пацієнтки. Я завжди говорю, що успіх будь-якого одужання — це 20% нашої роботи, а все інше — це реабілітація та бажання самого пацієнта».

У рамках програми «Лікування та реабілітація поранених дорослих» Фонд Ріната Ахметова надає допомогу мешканцям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога тощо.

Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка по п’ятницю).