Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякую за підтримку у важку хвилину»: Фонд Ріната Ахметова надає гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям

29.05.2022

Алла — мешканка Сєвєродонецька Луганської області. Бойові дії там почалися у перший день повномасштабного наступу ворога на Україну. Жінка протрималася у місті до 18 березня.

«Місто вибухало, літали ракети, снаряди. Перебувати там було вже неможливо», — згадує Алла.

Інститут, у якому вчилася похресниця Алли, евакуював студентів до Кам'янця-Подільського. Алла з кумою вирішили їхати з ними. Зелених коридорів не було, тож усі боялися, що автобуси розстріляють. Алла тоді сказала близьким: «Якщо судилося жити, будете жити. Залишатися не можна, Сєвєродонецьк стане другим Маріуполем». На жаль, вона не змогла вмовити свою маму виїхати. Зв'язку з жінкою досі немає.

Алла перебувала у Кам’янці-Подільському до початку травня. У неї майже не було власних речей, та й роботи в місті не знайшлося. Тож переїхала до Києва. В управлінні соціального захисту населення Оболонського району Алла отримала гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова.

«Дякую вам велике за те, що ви підтримуєте людей у таку важку хвилину. Я знаю, що Рінат Ахметов допомагає ще з 2014 року: бачила в Луганську пакети з гуманітарною допомогою, які привозили нужденним людям. Бажаю здоров’я йому та світлого майбутнього нам усім», — каже жінка.

Найбільш Алла хоче повернутися до мирного життя. Вона вважає, що багато хто з нас не цінував чисте небо над головою, можливість прокинутися вранці, зайнятися своїми справами та спокійно жити. Алла мріє про те, щоб мир скоріше настав знову.



Зазначимо, що від початку повномасштабної війни гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 2,5 мільйони українців. Більше 1 мільйону із них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 мільйонам осіб.