Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякую вам, Рінат Ахметов»: переселенка з Луганська про отриману в Києві гуманітарну допомогу

30.06.2022

Майже три місяці 85-річна Неля Анатоліївна провела без води, світла та газу. День і ніч її рідна Стара Краснянка, що на Луганщині, потерпала від обстрілів окупантів. Жінка до останнього момента відмовлялася покинути власний будинок, допоки ситуація не стала критичною.

«Пам’ятаю, як одного разу виходжу на подвір’я, а на моєму городі — величезна яма і снаряд у ній», — розповідає Неля Анатоліївна.

На початку квітня жінці дивом вдалося евакуюватися до своєї доньки в Київ. Нещодавно для оформлення довідки ВПО Неля Анатоліївна звернулася до управління соціального захисту населення в Дніпровському районі столиці. Того ж дня переселенка отримала там гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова.

«Рінат Ахметов, дякую таким людям, як ви. Живіть довго і щасливо», — побажала жінка.

Через тривалість війни та збільшення потреби людей у гуманітарній допомозі, Рінат Ахметов вирішив удвічі збільшити кількість продуктових наборів, які буде передано мешканцям України. Тож усього буде передано 400 тисяч наборів із продуктами харчування.

Зазначимо, що з 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 3 мільйони українців. Більше 1,2 мільйона з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».