Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дякуємо, що підтримуєте нас»: мешканці Краматорська розповіли про трагедію 1 лютого та допомогу від Фонду Ріната Ахметова

23.02.2023

Після страшного ракетного удару по житловому будинку у Краматорську пройшло три тижні: біль та спогади містян ще дуже гострі. Весь цей час Фонд Ріната Ахметова допомагає постраждалим: йдеться про найнеобхідніші продукти харчування, допомогу у лікуванні та подальшій реабілітації поранених, психологічну допомогу.

На залишках будинку, в який влучила ракета, можна знайти дитячі речі, книжки та світлини з мирного, щасливого життя, змішані з цеглою та бетоном. Коли все сталося, більшість мешканців була вдома. Анна Голуб втратила сестру та племінницю.

«Сестру викинуло з 4 поверху вибуховою хвилею, вона обгоріла вся, а ця дівчинка... придавило її плитою», — згадує жінка. 

Машину з продуктовою допомогою від Фонду Ріната Ахметова тут зустрічають сотні містян.

«Дякую йому велике, що він підтримує своїх людей», — не стримуючи емоцій, передає подяку Рінату Ахметову одна з отримувачок допомоги.

Від початку повномасштабної війни Фонд вже передав понад 173 тисячі наборів для мешканців Донеччини та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону. За цей час Фонд передав понад пів мільйона продуктових наборів для жителів 22 областей України. 

Усього з 24 лютого 2022 року для мешканців України буде передано 800 тисяч наборів із продуктами харчування від Фонду. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».