Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дві третини жителів Донецької області отримують гуманітарну допомогу

15.11.2016

Дві третини опитаних жителів Донецької області з обох боків лінії розмежування вказали, що в їхньому населеному пункті надається гуманітарна допомога. Кожен третій отримував її особисто. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у жовтні-листопаді 2016 року на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«67% опитаних жителів Донецької області з обох боків лінії розмежування вказали, що в їхньому населеному пункті надається гуманітарна допомога. Кожен третій отримував її особисто. 80% від усієї гуманітарної допомоги надходить від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова», – розповіла Дарина Пирогова, науковий співробітник КМІС.

За весь час роботи продуктові набори від Штабу Ріната Ахметова отримали 936 тис. осіб з обох боків лінії зіткнення.

«Важливо, що Штаб Ріната Ахметова ставить у пріоритет допомогу населеним пунктам уздовж лінії зіткнення. Там дійсно зараз найскладніша ситуація», – прокоментував Іван Борчорішвілі, фахівець із гуманітарних питань ЮНІСЕФ.

На непідконтрольних територіях кількість людей, які отримують допомогу, вища, ніж на контрольованих. 44% жителів непідконтрольних територій під час опитування вказали, що особисто отримують гуманітарну допомогу, з них 87% – від Гуманітарного штабу.

«Спираючись на дані соцдосліджень, Штаб Ріната Ахметова продовжить надавати допомогу. Ми прийняли рішення у 2017 році продовжити надання продуктової допомоги з обох боків лінії зіткнення. Особлива увага буде приділятися селах у «сірій зоні», – підкреслила Наталія Ємченко, член Опікунської ради Гуманітарного штабу, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ.

Соціологічне дослідження КМІС «Донбас: життя й бар’єри» проводилося з 21 жовтня до 7 листопада 2016 року на замовлення Гуманітарного штабу Ріната Ахметова й «Допоможемо ТВ». Було опитано 2102 респондента віком понад 18 років зі 100 населених пунктів Донецької області, як на підконтрольній, так і на непідконтрольній території. В опитуваннях вивчалися: поточні потреби населення в продуктах харчування, медикаментах і непродовольчих товарах; соціальне самопочуття населення Донецької області; думки людей про можливий розвиток ситуації на Донбасі; проблеми, пов’язані з труднощами перетину лінії розмежування.