Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дуже вдячні за допомогу та оздоровлення»: 15-річна Христина, поранена у Запоріжжі, пройшла курс реабілітації від Фонду Ріната Ахметова

19.09.2023

У липні цього року 15-річна Христина гуляла з маленьким братиком у парку біля свого дому в Запоріжжі. Коли відбувся ракетний удар, сигнал тривоги навіть не встиг спрацювати. Ударну хвилю вона відчула зненацька, без попереджень. Дівчинка зазнала рвано-різаних осколкових поранень. Днями Христина завершила курс реабілітації у санаторії на Закарпатті, організований Фондом Ріната Ахметова.

«Мені тут дуже подобається. Тут спокійно, класний басейн, сольова кімната, гарне харчування. Люди, які ставляться до тебе з душею. Коли мама сказала, що нам дали путівку до санаторію, я була дуже рада і вдячна за те, що Фонд нам допоміг. Більше ми не отримували допомогу ні від кого», — ділиться дівчинка.

Її мама, Вікторія, саме у той страшний момент поверталася до своїх дітей. Над її головою розірвався снаряд. Жінка не одразу побачила Христину і сина: дівчинка сиділа на землі, закривши голову руками, а хлопчика накрив своїм тілом батько іншої дитини. У парку було багато поранених, але з сім’ї постраждала лише Христина: осколок прорізав праву лопатку. Рану довелося зашивати у лікарні. Згодом мама дізналася про реабілітацію від Фонду Ріната Ахметова.

«Я написала до Фонду. Мені запропонували сюди путівку. Тут Христина стала більш весела. Їй дуже подобається, ми багато гуляємо. Ми дуже вдячні за такий подарунок нам, за таке оздоровлення», — каже Вікторія.

До участі у проєкті «Рінат Ахметов — Дітям. Реабілітація поранених дітей» запрошуються діти віком до 18 років, які отримали фізичні травми або поранення будь-якого ступеня тяжкості під час бойових дій в Україні в період з 24 лютого 2022 року.

Залишити заявку можна за посиланням http://akhmetovfoundation.org/s/d3a7be
Уточнення — за безкоштовним номером гарячої лінії Фонду 0 (800) 509 001.