Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ДТЕК висловлює глибоке співчуття рідним і близьким загиблих гірників на шахті імені О.Ф. Засядька

05.03.2015

«Ми сумуємо за загиблими колегами разом із їхніми сім’ями, разом із Донбасом і всією Україною, — сказав Генеральний директор ДТЕК, Максим Тімченко. — Останній рік був суцільною чорною смугою для вугільної галузі країни. Вчорашня трагедія забрала 32 життя шахтарів на мирному виробництві. Ми як ніхто розуміємо, наскільки небезпечною є професія шахтаря. Для гірників ризик — це вічний супутник. Щоб нормально працювати, шахтарю важливо весь час перебувати у стані підвищеної уваги та обережності. За тих умов, у яких зараз живуть країна й Донбас, у яких перебуває наша галузь — це практично неможливо. У людей теж є межа міцності. Трагедія такого колосального масштабу — біль і непоправна втрата для всієї країни. Вічна пам’ять загиблим. Вони назавжди залишаться як для колег-гірників, так і для всіх трудових людей — героями».

Сьогодні Президент Петро Порошенко оголосив 5 березня днем жалоби у зв’язку з трагічною загибеллю шахтарів унаслідок аварії, що сталася 4 березня на донецькій шахті імені О. Ф. Засядька.

Згідно з Указом Глави держави, у день жалоби на всій території України о 12:00 пам’ять загиблих вшанують хвилиною мовчання. У всій країні буде приспущено Державний Прапор України на будівлях і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. Цього дня скасовуються розважально-концертні заходи, спортивні змагання, має бути внесено відповідні зміни до програм теле- і радіопередач.