Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ДТЕК Кураховська ТЕС знову забезпечує мешканців Курахового питною водою за резервною схемою

05.06.2015

З 4 червня 2015 року ДТЕК Кураховська ТЕС знову перейшла на резервне водопостачання міста питною водою. Водовози розвозять фільтровану воду в ємності на території всього міста для того, щоб усі мешканці могли безкоштовно її набирати. Із 3 червня насосно-фільтрувальна станція ДТЕК Кураховської ТЕС не отримує воду з каналу «Сіверський Донець — Донбас» через знеструмлення насосної підйому Південно-Донбаського водогону КП «Вода Донбасу».

Відразу ж після отримання інформації від КП «Вода Донбасу» про знеструмлення та зупинку насосів на Південно-Донбаському водному вузлі, співробітники фільтрувальної станції ДТЕК Кураховської ТЕС розпочали заповнювати резервуари фільтрувальної станції, щоб зробити максимальний запас питної води. Запасу в резервуарах насосно-фільтрувальної станції після розвезення води в ємності в місті має вистачити на 70–100 днів. Після цього фільтрувальна станція буде використовувати воду з Кураховської водойми, яка після проходження фільтрації та доведення до стандарту питної води буде також розвозитися в ємності в місті.

Упродовж періоду відсутності канальної води для порятунку жителів Курахового у кранах гарячої води буде використовуватися технічна вода — холодна, але для побутового використання.

Нагадаємо, впродовж 2014–2015 рр. через неодноразові пошкодження роботи водоканалу «Сіверський Донець — Донбас» ДТЕК Кураховська ТЕС змушена була працювати на резервному водопостачанні понад 120 днів влітку й майже 30 днів у зимовій період, забезпечуючи 25 тисяч жителів і переселенців у Кураховому водою.

Для альтернативного водопостачання в разі використання запасу питної води ДТЕК профінансував встановлення обладнання для очищення води методом зворотного осмосу вартістю 2,1 млн грн. Обладнання змонтоване на насосно-фільтрувальній станції ДТЕК Кураховської ТЕС 2014 року. За допомогою нового обладнання можна очищати воду безпосередньо з Кураховського водосховища до якості питної. За добу можна очистити до 500 м3 питної води.