Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Друга автоколона 17-го Рейсу Ріната Ахметова прибула на склад у Маріуполі

04.04.2015

Друга автоколона з 17-го Гуманітарного Рейсу Ріната Ахметова, яка сьогодні вранці, 4 квітня, виїхала з Дніпропетровська до Маріуполя, прибула на склад у Маріуполі.

19 великовантажних автомобілів доставили 381 тонну продуктів, що дозволить сформувати 25 тисяч наборів виживання для дорослих і 6 тисяч - для дітей. Найближчим часом волонтери з числа співробітників металургійних комбінатів розфасують продукти в пакети, попередньо наклеївши на кожну одиницю продуктів стикери "Благодійна допомога. Не для продажу".

Із Маріуполя набори виживання передадуть пільговим категоріям переселенців у самому Маріуполі, а також в Слов'яногірську, Краматорську, Кураховому, Красному лимані, в Артемівському, Первомайському, Волноваському і Мар'їнському районах, а також до Сєвєродонецька, Кремінної, Рубіжного, Лисичанська і Попаснянського району. Допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставлять також у населені пункти на лінії зіткнення - до Авдіївки, Красногорівки, Станиці Луганської. Разом - у понад 30 населених пунктів.

Весь вантаж у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова перед відправленням на Донбас пройшов реєстрацію в Міністерстві соціальної політики, згідно з останніми вимогами законодавства, як гуманітарна допомога.  

Всього у квітні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова планує доставити мирному населенню Донецької та Луганської областей 500 тисяч дорослих продуктових наборів і 30 тисяч дитячих. Для цього упродовж місяця на Донбас вирушать 10 колон великовантажних автомобілів - 8 до Донецька і 2 колони до Маріуполя.