Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Довідка ВПО: Що робити переселенцю у разі зміни місця проживання?

20.03.2018

Часто у переселенців виникає потреба в переїзді, зокрема в інший район міста. Про те, який порядок дій, роз'яснили юристи Благодійного фонду «Право на захист».

Так, відповідно до постанови Кабінету міністрів України «Про облік внутрішньо переміщених осіб» від 1 жовтня 2014 року №509, у разі зміни місця проживання/перебування (крім зміни місця проживання в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці: району, міста без поділу на райони, району в місті, селища, села) заявник звертається за видаванням довідки до уповноваженого органу за місцем фактичного проживання, а раніше видана йому довідка вилучається, про що вносяться відповідні зміни в Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб.

У разі зміни місця проживання в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці (району, міста без поділу на райони, району в місті, селища, села) ВПО інформує (зокрема за допомогою телефонного зв'язку) про це уповноважений орган, який вносить інформацію про зміну фактичного місця проживання в Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб, а також за зверненням внутрішньо переміщеної особи – в довідку.

ДЖЕРЕЛО