Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допоможіть знайти маму новонародженої дівчинки!

18.05.2015

Всередині травня біля дверей однієї з київських лікарень знайшли покинуте немовля. Зараз новонароджена дівчинка знаходиться – у шостій дитячій лікарні.

Маленька дівчинка зараз почувається відмінно – кажуть лікарі. Дитина гарно їсть, спокійна і попередні результати основних досліджень – свідчать, вона цілком здорова.


відео: Служба розшуку дітей "Магнолії-ТВ"

Знайшла немовля медсестра. Близько першої ночі 11 травня хтось подзвонив до дверей приймального відділення лікарні №10, що у голосіївському районі столиці. Коли жінка вийшла, на порозі лежало загорнута у ковдру дитина. Чиста. Одягнена у рожеві штанці та кофтинку. А поруч записка: «Я сама з Луганська, і я не можу її виховувати. Звати дівчинку Богданка і родилась в 22:40». Ні дня, ні числа мама дівчинки не вказала.

Лікарі, які одразу оглянули немовля кажуть, пуповина дитина свідчить, що вона швидше за все була народжена у пологовому будинку. А від моменту народження ще й тижня не минуло.

Найближчим часом про дитину дбатимуть лікарі. Кажуть, на щастя, завдяки допомозі небайдужих людей, вони з перших днів мають для дитину все найнеобхідніше.

Тим часом правоохоронці продовжують пошуки мами дитини. Та якщо ситуація пов’язана із післяпологовою депресією, яка найчастіше стає причиною відмови породіль від новонароджених, про кримінальну відповідальність не йтиметься.

З досвіду Служби розшуку дітей «Магнолії-ТВ», зараз найважливіше – це встигнути розшукати маму, доки у неї ще є шанс повернути дитину. Часу на пошуки – приблизно два місяці. Далі крихітці зроблять документи і вона або опиниться в сиротинці, або , якщо пощастить – у новій сім’ї. Та безперечно, найкраще для дитини було би зростати у своїй рідній родині. Тим паче, що проблеми, про які мама написала у записці можна легко вирішити, поселивши жінку до спеціальної соціальної квартирі у столиці, де допомагають безпритульним вагітним та молодим матерям. Тож зараз  найголовніше швидко знайти маму, щоб встигнути зберегти сім’ю дівчинки.

Отже, якщо ви маєте хоч якусь інформацію про рідних цю немовляти, яка була знайдена у Києві в ніч на 11 травня, будь ласка одразу набирайте з мобільного – 116 000. Усі дзвінки на гарячу лінію СРД МТВ – безкоштовні. Ваш відгук – можливо – єдиний шанс малечі зростати у рідній люблячій сім’ї.


 

Служба розшуку дітей "Магнолії-ТВ"