Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допоможемо дітям»: п’ять років турботи про наймолодших

16.10.2019

 

У жовтні 2014 року, з ініціативи Ріната Ахметова, стартувала програма «Допоможемо дітям». На той час ситуація на Донбасі стрімко гіршала, сотні тисяч, якщо не мільйони людей, були позбавлені доступу до продуктів і медикаментів. І першими в групі ризику опинилися найменш захищені – маленькі діти, які живуть у зоні збройного конфлікту. Батьки не могли забезпечити своїх малюків найпотрібнішим – дитячим харчуванням. І тоді на допомогу прийшов Фонд Ріната Ахметова, який організував доставляння і видачу дитячих продуктових наборів. Для багатьох сімей, особливо тих, де дітей виховує тільки один із батьків, ці набори стали справжнім порятунком від відчаю.

«Найстрашнішим тоді було залишитися без можливості нагодувати дітей. Соціальних виплат не вистачало навіть на необхідне. А мені потрібно було забезпечувати двох своїх дівчаток. Тому дитячі продуктові набори Фонду Ріната Ахметова стали для мене дуже суттєвою допомогою. Завдяки чуйності людей, небайдужих до чужого горя, я не вважаю себе викинутою за борт життя», – згадує Оксана, переселенка з Луганської області.

З жовтня 2014 року Фонд Ріната Ахметова видав 887 602 дитячих набори. І ця допомога не припиняється.

«Потреба у дитячих продуктових наборах залишається високою. Щомісяця їх видається приблизно 800. Велика частина – в Авдіївці, Мар’їнці, Красногорівці та Станиці Луганській. Якість продуктів перевіряється до їхнього отримання, відразу після виготовлення партії продукту зразки відбираються на потужностях виробника й надсилаються в лабораторії для досліджень задля безпеки, під час приймання партії проводиться перевірка вибіркових зразків, перед формуванням набору кожен продукт оглядається на предмет виявлення вад», – розповів Михайло Катеринчак, керівник проєктів Фонду Ріната Ахметова.

Нині дитячі набори розраховані на малюків віком до одного року, а також на дітей від року до трьох. Головна відмітність набору для наймолодших – наявність дитячих сумішей для штучного вигодовування. Старші малюки поступово переходять на доросле харчування й отримують відповідні продуктові набори, куди входить кілька видів корисних круп для організму, що росте. Вони змінюються залежно від сезону.