Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова отримали понад 9 000 авдіївців — ЗМІ

21.04.2015

Допомогу Гуманітарного штабу Ріната Ахметова отримали понад дев’ять тисяч авдіївців — ЗМІ

На Сайті міста Авдіївки вийшла стаття про те, як живе це невелике містечко зараз, із якими труднощами стикаються його жителі і хто допомагає їм розв’язувати соціальні проблеми. Повний текст статті наводимо нижче.

Авдіївка — місто невелике. До початку бойових дій у ньому проживало трохи більше 35 тисяч жителів. Сьогодні в рідних пенатах залишилося менше половини авдіївців. І вони змушені буквально боротися за гідне існування.

Із початку інтенсивних обстрілів, коли закрилися практично всі продуктові магазини, на допомогу місту та його жителям прийшов Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Завдяки такій підтримці тільки за три місяці цього року 9 843 мешканців отримали продуктові набори виживання.

— Під час бойових дій я була в Авдіївці. Покинути рідний дім, близьких людей не змогла. Я адже наймолодша в сім’ї, — розповідає пенсіонерка Людмила Чирина. — Мені трохи за 65, а от мамі вже 90, її братові — 85. Турбота про них лягла на мої плечі. Виживали, як могли: економили на харчуванні, доїдали запаси минулих років. Але настав час, коли я зрозуміла — без сторонньої допомоги нам не вижити. На щастя, до нашого міста регулярно доставляють продуктові набори від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Я отримала допомогу на всіх рідних — це і крупи, і макарони, олія, рибні та м’ясні консерви, цукор, борошно. Тепер наша сім’я упродовж місяця буде забезпечена необхідними продуктами харчування. Спасибі за підтримку людям, небайдужим до долі людей похилого віку.

Важко сьогодні також сім’ям, у яких підростають малята. Адже для їхнього повноцінного розвитку необхідні вітаміни та корисні мінерали. Заповнити їх брак можна аптечними препаратами. На жаль, у нашому місті зробити це практично неможливо: їх просто немає у продажу. На допомогу авдіївським батькам прийшов Гуманітарний штаб. Понад триста сімей, у яких виховуються дітлахи до двох років, у межах проекту «Допоможемо дітям» отримали спеціалізовані продуктові набори.

— Моя однорічна дочка Наташа дуже любить фруктове пюре, — каже Алла Матвієнко. Купити в магазині його неможливо. Та й із кашами для малюків є проблеми — завозять їх у невеликій кількості, та й ціни кусаються… Суттєвою допомогою для нашої родини стали дитячі набори від Штабу Ріната Ахметова. У них зібрані продукти, необхідні для правильного розвитку мого малюка: каші швидкого приготування з вітамінами й мінералами, манна крупа й вівсяні пластівці, вітамінізоване фруктове пюре. Я дуже вдячна Фонду й особисто Рінату Леонідовичу за своєчасну й таку потрібну молодим батькам допомогу.

У роботі Штабу в Авдіївці активно беруть участь заводчани-волонтери Авдіївського коксохімічного заводу Групи «Метінвест». Коксохіміки беруть безпосередню участь у роздаванні допомоги, розвозять продуктові набори одиноким пенсіонерам і людям з обмеженими фізичними можливостями.

— Допомога Гуманітарного штабу Ріната Ахметова й АКХЗ відчутна та необхідна. Це дозволяє знизити соціальну напруженість серед наших жителів, — каже міський голова Юрій Черкасов. — Зараз наше місто поступово повертається до життя. Є електрика, вода. Авдіївці отримують усі гарантовані виплати. Відчиняються крамниці. Працюють соціальні служби. Але проблема із забезпеченням продуктами залишається. Та й ціни на них високі. Особливо складно її розв’язувати людям соціально незахищених категорій. І гуманітарна допомога Штабу — це вихід зі сформованої ситуації.

ДЖЕРЕЛО