Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогти дитині почути світ

10.01.2020

П’ятирічний Марк Ужиков із Харкова народився зі вродженою глухотою. Мова жестів в його родині – основна, тому що батьки хлопчика теж не чують. Мама Настя втратила слух у півтора рочки, а тато Андрій глухим народився. Змиритися з тим, що Марк не почує ні шуму моря, ні співу птахів, ні музики, не змогла Людмила Михайлівна, прабабуся малюка.

– Повсякчас думала про хворобу правнучка. Потім побачила по телевізору сюжет про Фонд Ріната Ахметова і діток, яким він допоміг почути світ. Звернулася на гарячу лінію – і Маркові обіцяли допомогти, – розповіла жінка.

Слуховий апарат від Ріната Ахметова Марк отримав до саме напередодні  Нового року. Прабабуся впевнена, що цей подарунок змінить життя дитини:

– Тепер наш хлопчик буде вчитися говорити, почне спілкуватися з однолітками. Для нього відкривається багато дверей. Дякую Рінату Ахметову за поміч!

Фонд Ріната Ахметова допомагає малюкам із проблемами слуху з 2007 року. Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» високочутливі слухові апарати отримали 162 дитини з глухотою чи туговухістю.

Допомогу за проектом можуть отримати діти віком до 7 років із соціально незахищених сімей, які проживають по всій території України.

Детальну інформацію про проєкт можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.