Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогти дитині почути голос мами

14.06.2019

Проект «Тепер я чую» Фонду Ріната Ахметова допомагає малюкам із проблемами слуху. Одним із його учасників став чотирирічний Матвій Петров із Маріуполя.

Проблеми зі здоров’ям почалися майже відразу після появи на світ. Ще в пологовому будинку в Матвія сильно знизився рівень білірубіну, що призвело до втрати ваги.

«З раннього дитинства син мав проблеми із зором, хоча зараз він нормалізувався. Матвій пізно почав сидіти, у вісім місяців. А ходити став тільки в півтора року. Наразі він любить малювати, складати конструктори. Але досі не може говорити», – розповіла Юлія, мама дитини.

Причину мовчання вдалося встановити під час одного з медичних обстежень. У малюка виявили вроджену туговухість, через яку він майже не чув і, відповідно, не міг навчитися розмовляти. Щоби здужати біду, потрібні були високочутливі слухові апарати. У рамках проекту «Тепер я чую» їх надав Фонд Ріната Ахметова.

«Від щирого серця дякую Рінату Леонідовичу за те, що допомагає нашим діткам», – сказала Юлія.

«Тепер я чую»: як отримати допомогу за проектом

У рамках проекту допомогу можуть отримати діти з нововиявленою туговухістю I–IV ступеня віком від 0 до 5 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій і Харківській областях із найбільш соціально незахищених сімей.

Докладну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.