Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога, яка змінила життя дитини: «Рінат Ахметов – дітям!»

18.12.2018

В Україні триває щорічна Акція «Рінат Ахметов – дітям!» Цій благодійній традиції вже 18 років. І всі 18 років – це не просто подарунки тисячам дітей до Дня святого Миколая, а дотик до їхньої долі. Благодійна Акція змінює життя дітей на краще, дає їм шанс і віру в чудо.

Дивом для п’ятирічної Поліни Котельникової та її сім’ї стала операція, завдяки якій дівчинка змогла назавжди забути про ваду серця.

Діагноз дитині поставили відразу після народження. Спочатку лікарі сподівалися, що вада закриється самостійно. Але стан Поліни гіршав: вона почала задихатися та швидко втомлюватися за найменшого фізичного навантаження.

Тоді кардіологи порекомендували зробити дитині операцію зі встановлення оклюдера – імпланта, який закриває ваду. Коштів на його придбання в сім’ї не було. Внаслідок збройного конфлікту Котельникови втратили будинок і роботу, змушені були переїхати з Донецька до Димитрова.

Єдиною надією сім’ї стала допомога Фонду Ріната Ахметова. Оклюдер був придбаний, Поліну прооперували столичні хірурги.

«Велике спасибі Рінату Леонідовичу Ахметову – він врятував нашу дочку. Ми йому дуже вдячні! За те, що допомагає таким діткам, дарує серця», – сказав Артем Котельников, тато Поліни.

Напередодні Дня святого Миколая Поліна стала однією зі 100 000 дітей – учасників Акції «Рінат Ахметов – дітям!» Під час зустрічі з працівниками Фонду, які приїхали з подарунками до Димитрова, дівчинка радісно демонструвала, як спритно тепер вона може стрибати та присідати. Більше не болить серце й немає втоми! А ще малятко зізналося, що вірить у дива. І що в прийдешньому році зможе здійснитися ще одна заповітна мрія, про яку Поліна марила багато років – займатися танцями.

 

Лише за останні чотири роки подарунки від Ріната Ахметова отримали приблизно 600 000 дітей.

Крім того, у межах Акції з 2001 року допомогу Ріната Ахметова одержали понад 50 дитячих будинків сімейного типу, зокрема й на придбання житла. Також українським благодійником була надана матеріальна допомога 10 лікарням і 20 інтернатним закладам.