Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога важкохворим жителям Донбасу: ще 19 осіб отримали підтримку від Штабу Ахметова

21.04.2015

Цього тижня, 20–24 квітня, у межах програми «Адресна допомога» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виділив кошти на лікування ще 19-ти жителів Донбасу. Загальна сума допомоги склала 260 000 гривень.

Упродовж тижня фахівці Штабу Ріната Ахметова закуплять і доставлять до лікарень усі необхідні препарати для 12 дітей із Донецької та Луганської областей віком від 2 тижнів до 16 років. Їм потрібне термінове лікування важких вроджених захворювань головного мозку й центральної нервової системи, родових травм, ДЦП, епілепсії, онкологічних захворювань.

Серед тих, хто отримає допомогу й сім’я-переселенців Ропаєвих із Луганська. Понад півроку Штаб допомагає 14-річному Роберту в боротьбі з пухлиною головного мозку. Восени хлопчик разом із мамою кілька місяців провели на лікуванні в київській клініці «Охматдит». Зараз Штаб виділив кошти на хіміотерапію та медикаменти для лікування супутніх захворювань.

Також серед тих, хто отримає допомогу цього тижня — 10-річний Олександр з Артемівського району Донецької області, у якого важкі осколкові поранення. Хлопчик разом із другом підірвався на міні. Понад місяць Штаб підтримує сім’ю й оперативно допомагав у лікуванні дитини необхідними медикаментами.

Крім цього, медикаментозну підтримку операцій і термінового лікування в період із 20 до 24 квітня буде надано 7-ми дорослим мирним жителям Донецької та Луганської областей із важкими хронічними захворюваннями, які через відсутність соціальних виплат у зоні АТО не можуть самостійно оплатити лікування. Їм фахівці Штабу передадуть необхідні препарати відповідно до заявок.

За час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну допомогу на термінове лікування та придбання медикаментів було надано понад 5 000 дорослих і дітей із Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, експертна рада Гуманітарного штабу Ріната Ахметова щотижня ухвалює рішення про виділення фінансової допомоги на термінове лікування та придбання медикаментів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, а також тимчасових переселенців, які залишають свої заявки на «гарячу лінію» Гуманітарного штабу (0800 509 001) та електронну адресу [email protected]. Зверніть увагу: допомога надається лише за наявності медичної довідки.

Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, за посиланням: http://www.fdu.org.ua/humcenter/info