Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога тяжкохворим жителям Донбасу від Штабу Ахметова: ще 12 осіб отримали підтримку цього тижня

24.05.2015

Цього тижня, 18–22 травня, у межах програми «Адресна допомога» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова виділив кошти на лікування ще 19 жителів Донбасу.

Упродовж тижня фахівці Штабу Ріната Ахметова закупили й доставили в лікарні всі необхідні медикаменти для 6 дітей із Донецької та Луганської областей віком від 3 до 14 років. Усім їм потрібне термінове лікування важких вроджених захворювань головного мозку, центральної нервової системи, раку крові, хвороб легенів і нирок.

Серед тих, хто отримав допомогу, і сім’я з Донецька. Для 3-річного Саміра, що страждає наслідками перенесеного вірусного менінгоенцефаліту, на симптоматичну епілепсію з частими складними нападами, Гуманітарний штаб придбав і відправив інвалідну коляску.

Крім цього, медикаментозну підтримку операцій і термінового лікування в період із 18 до 22 травня було надано 6 дорослим мирним жителям Донецької та Луганської областей від 22 до 88 років із важкими хронічними захворюваннями. Через брак соціальних виплат і державних програм із забезпечення медикаментами в зоні АТО заявники не можуть самостійно оплатити лікування. Їм, відповідно до заявок, фахівці Штабу передали необхідні препарати та технічні засоби реабілітації.

За час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова адресну допомогу на термінове лікування та придбання медикаментів було надано понад 4 000 дорослих і дітей із Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, експертна рада Гуманітарного штабу Ріната Ахметова щотижня ухвалює рішення про виділення фінансової допомоги на термінове лікування та придбання медикаментів для мирних жителів Донецької й Луганської областей, а також тимчасових переселенців.

Свої заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячу лінію Гуманітарного штабу 0800 509 001 та електронну адресу [email protected]. Зверніть увагу: допомогу надають лише за наявності медичної довідки.

Докладніше про те, хто може отримати допомогу на лікування від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, за посиланням.