Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомога Штабу повернула мені надію, а синові, вірю, поверне здоров’я», — мама маленького донеччанина, який страждає на рак крові

22.02.2015

4-річний Саша проходить курси хіміотерапії в Донецьку. У дитини попереду ще мінімум півроку інтенсивного лікування лімфобластного лейкозу. Гуманітарний штаб Ріната Ахметова взяв на себе витрати з лікування дитини і сплатив за препарати для курсів хіміотерапії.

Одне за іншим у життя Юлії із Донецька прийшли й радість, і горе. Минулого літа жінка дізналася, що чекає на другу дитину. Вона так давно мріяла подарувати синові Сашкові братика або сестричку. Але останні місяці Юлія відчайдушно, і сама, бореться за життя самого Сашка.

У вересні різко погіршився стан здоров’я хлопчика. Відкрилася сильна блювота, трималася висока температура. Тиждень лікування в інфекційному відділенні однієї з донецьких лікарень не приніс результату. Після додаткового обстеження в Інституті невідкладної й відновної хірургії ім. Гусака медики діагностували лімфобластний лейкоз. Тепер палата цієї лікарні стала для Сашка і його мами рідним домом.

Дізнавшись про діагноз Сашка, батько хлопчика пішов із сім’ї. Юля із сином втратили підтримку та житла. Єдиною опорою для вагітної жінки залишилися її батьки. «Вони живуть у Сніжному. Дуже складно нам одне до одного їздити. Але коли потрібна допомога — батьки поруч, — ділиться Юля. — Після розлучення в мене зовсім не залишилося засобів до існування. Часто доводиться просити в борг навіть на найнеобхідніше. Коли Сашкові призначили кілька курсів хіміотерапії — просто опустилися руки. Такі кошти ніде було взяти».

Сусідка в палаті, у якій лежить Сашко, порадила Юлі звернутися до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «Складно описати свої почуття, коли мені перетелефонували зі Штабу і сказали, що допоможуть нам із ліками. Я вже просто перестала сподіватися, що хтось може допомогти. Для нас купили і привезли прямо до лікарні все необхідне. Я щиро вдячна Рінату Ахметову і всім співробітникам Штабу, які нам допомагають. Їхня допомога повернула мені надію, а синові, вірю, поверне здоров’я», — говорить мама хлопчика.

Сьогодні в Саші закінчився черговий курс хіміотерапії. Після невеликої перерви, на малюка чекає продовження лікування. Він дуже слабкий. Окрім спеціалізованих ліків, які допомагають у боротьбі з раком, Саша приймає також протисудомні препарати. Через хворобу у нього почалися напади епілепсії.

Зараз у Юлі немає жодної вільної хвилинки. Вона весь час із сином, водночас намагається розв’язувати всі інші проблеми. За два тижні їй до пологового будинку. Жінка ділиться: «Я чекаю на другого хлопчика. І радісно, ​​і дуже тривожно. Намагаюся все встигнути спланувати, адже Сашка, на час, доведеться залишити на маму й медсестер».

Волонтери Гуманітарного штабу Ріната Ахметова наступного тижня доставлять до лікарні чергову партію необхідних Саші медикаментів і засобів гігієни. А зовсім скоро в житті хлопчика має з’явитися ще одна рідна людина. Тепер вони будуть втричі сильнішими.