Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомога Штабу не тільки й не стільки матеріальна, скільки душевна. Для нас ця увага дуже важлива», — пенсіонерка з Донецька

09.01.2015

Жінка сама бореться із воєнними реаліями. Як і багато людей похилого віку відчуває брак продуктів. Мобільна група волонтерів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова доставляє їй додому продуктові набори. За що вона відповідає щирою підтримкою і вдячністю.

За словами Тамари Миколаївни, «мобільні» волонтери Штабу для неї як члени сім’ї: «Я завжди їм рада. І вдячна за продукти й увагу до мене, і таким самим, як я, старим. Ваша допомога не тільки й не стільки матеріальна, а душевна. Для нас ця увага є дуже важливою».

Пенсіонерка дивує й заряджає своїм позитивом. Пропрацювавши багато років у сфері торгівлі, і займаючись громадською діяльністю, вона навчилася знаходити підхід до людей. Сама, перебуваючи у складному становищі, намагається підтримувати рідних, сусідів. Головний її інструмент — добре слово.

«Якщо запитаєте, за чим найбільше сумую, крім миру в місті, то це — організація заходів, якими колись займалася, і спілкування з людьми — розповідає Тамара Миколаївна. — Я фактично теж займалася «волонтерською роботою», як зараз кажуть. Працювала з пенсіонерами в Раді ветеранів, допомагала з продуктами та одягом. Переживши жах війни, вони терпіли багато злиднів усе життя. Як страшно, що тепер вони мають переживати це знову. І молоді не заслужили цю війну на свій вік. Та взагалі ніхто не заслужив».

Пенсіонерка живе одна. Діти теж залишилися в місті, по можливості, допомагають. Але коли немає ні роботи, ні зарплат — це складно робити. Пенсію Тамара Миколаївна, як і всі, не отримує з літа. Виживає завдяки гуманітарній допомозі від Штабу Ахметова. «Але я не сумую, — ділиться жінка. — Життя триває. Потрібно триматися. Навколо дуже багато хороших людей. Згадає сусідка, ваші волонтери приїдуть — і душа радіє».

Пенсіонерка дуже часто присилає волонтерам смс із подяками, вірші, вітає зі святами. Восени від неї прийшло зворушливе повідомлення, у якому вона ділилася, що стала прабабусею. Правнучку назвали Веронікою.

Щира подяка й підтримка цієї жінки допомагає й підтримує співробітників Штабу. Це найкраще й найчесніше підтвердження, що їхня робота не є марною.