Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога на лінії вогню: мешканці Максимільянівки отримали проднабори від Фонду Ріната Ахметова

23.02.2024

«Дуже рада, що ви приїхали із допомогою. Люди тут справді її потребують», — каже одна з жительок «Мексики». Так у народі називають Максимільянівку, що розташована за 10 км від Курахового у бік Мар‘їнки. Фонд Ріната Ахметова передав сюди набори з продуктами найпершої необхідності.

Ще торік звідси евакуювали останню дитину. Люди старшого віку — тримаються, попри обстріли та необхідність жити в укриттях. Кажуть, що не в силах залишити життя, яке будували своїми руками.

«Сьогодні трошки тихіше. Прилетіло тільки у магазин, він із іншого боку… У мене раніше дві хати побило. Дивом лишилася жива. Дякуємо за допомогу. Ми завдяки їй тримаємося», — говорить місцева мешканка.

Починається черговий обстріл і видача допомоги «перебазовується» до одного із укриттів. Там жінки мають нагоду подивитися, що входить до продуктового набору. Це макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, соняшникова олія, тушковане м‘ясо, паштет і печиво.

З початку повномасштабної війни Фонд спрямував 332 тисячі продуктових наборів для мешканців Донецької області та тих, хто тимчасово евакуювався з регіону. З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів.

Як отримати продуктовий набір? З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду https://m.me/AkhmetovFDU