Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога маріупольцям триває: Фонд Ріната Ахметова оновив меморандум про співпрацю з міською радою Маріуполя

11.12.2023

Минулоріч Фонд Ріната Ахметова підписав меморандум про співпрацю із Маріупольською міською радою про об'єднання зусиль задля допомоги переселенцям із Маріуполя у центрах підтримки «Я — Маріуполь» по всій Україні. У цієї взаємодії важлива мета: допомогти маріупольцям, які залишили свої домівки через війну, адаптуватися до життя в нових умовах. Днями домовленість було продовжено, а меморандум оновлено.

«Для Фонду Ріната Ахметова „ЯМаріуполь“ — це проєкт, до якого ми долучилися одними з перших ще навесні 2022 року. Не було вагань або питань, адже для Фонду гуманітарна допомога — це пріоритет і місія з 2014 року. Тоді одним з ключових хабів допомоги став Маріуполь. У 2022 році ми не могли залишитися осторонь гуманітарної катастрофи міста й долучилися до співпраці з „ЯМаріуполь“. Сьогодні ми обговорюємо співпрацю на наступний рік, підтверджуючи готовність бути гуманітарним партнером», — зазначила Наталя Ємченко, членкиня наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Фонд підтримує маріупольців, спрямовуючи гуманітарну допомогу до центрів «Я — Маріуполь» по всій країні. Це набори із харчовими продуктами та засобами гігієни, обігрівачі, це психологічна допомога, а також подарунки та свята для дітей.

«Я вдячний партнерам — і компанії SCM, і Фонду Ріната Ахметова за плідну співпрацю, яка почалася саме з Маріуполя. Ще у 2014 році Рінат Ахметов створив Гуманітарний хаб у місті. Гуманітарні пакунки звідти їхали в різні міста нашого травмованого війною з рф регіону. Це дуже важливо. Але головним є зберегти наші громади. Адаптувати, соціалізувати, допомогти людям у ці важкі часи. Це проєкт не тільки про досвід Маріуполя, а й про досвід усієї країни», — наголосив Вадим Бойченко, голова Маріупольської міської ради.

Фонд також став партнером ініціативи #яМаріупольЖитло: у квітні 2023 року у Дніпрі стартував пілотний проєкт соціального житла для переселенців з міста Марії. У першому будинку-гуртожитку – 35 квартир для 127 мешканців. У другий та третій зможуть заселитися 360 сімей. Фонд облаштував у них зони спільного користування: забезпечив меблі та техніку, іграшки й ігрові зони.

Допомога триває. Слідкуйте за новинами https://akhmetovfoundation.org/news