Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога кардіопрепаратами від Штабу Ріната Ахметова: як отримати?

10.05.2015

На території Донецької області, яка не підконтрольна Україні, склалася критична ситуація у сфері охорони здоров’я — скоротилися постачання медикаментів до аптечної мережі та лікувальних закладів, повністю відсутнє державне постачання обладнання й витратних матеріалів до лікарень, у деяких містах у медустановах і в аптеках залишився лише обмежений вибір препаратів. Водночас не кожен може дозволити собі купити ліки у зв’язку з відсутністю соціальних виплат і зарплат.

У зв’язку зі сформованою критичною ситуацією Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає мирним жителям Донецька й Макіївки із забезпеченням кардіопрепаратами.

Медикаментозна допомога після перенесених критичних кардіозахворювань або операцій (наприклад, інфаркт, інсульт, операція на серці за останні півроку).

Заявку на отримання допомоги за цим напрямом можуть подати всі жителі Донецька або Макіївки, які перенесли інсульт або інфаркт за останні півроку. Діагноз має бути підтверджений медичним висновком лікаря, із зазначенням переліку необхідних препаратів.

2. Медикаментозна допомога під час передінсультного або передінфарктного стану (нестабільна стенокардія; прогресуюча стенокардія напруження; гіпертонічний криз; гіпертонічна хвороба 3 ступеня.).

Діагноз має бути підтверджений медичним висновком лікаря, із зазначенням переліку необхідних препаратів. Заявки розглядаються тільки від таких категорій заявників, що мають один із перерахованих вище діагнозів, підтверджених документально, і призначення лікаря на медикаменти в межах лікування цього діагнозу:

  • Інваліди I та II групи (за наявності документального підтвердження групи інвалідності);
  • Пенсіонери-інваліди I і II групи (за наявності документального підтвердження групи інвалідності);
  • Ветерани ВВВ;
  • Багатодітні сім’ї із 3 і більше дітьми до 18 років (за наявності документального підтвердження).
  • Матері-одиначки або вдови з дітьми до 18 років (за наявності документального підтвердження).
  • Сім’ї СЖО.

Детальну інформацію про те, як отримати допомогу кардіопрепарати від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, можна дізнатися на сайті Штабу в розділі «Онлайн допомога» та за телефоном «гарячої лінії» 0800 509001.