Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога дітям – у пріоритеті

20.11.2019

 

20 листопада відзначають Всесвітній день дитини. У календарі Фонду Ріната Ахметова це особлива дата. Тому що допомога дітям завжди в пріоритеті в Ріната Ахметова, особливо коли йдеться про порятунок життя дитини. На жаль, внаслідок бойових дій кількість дітлахів, яким потрібна допомога, значно зросла.

З початку збройного конфлікту допомогу Ріната Ахметова отримали приблизно 150 тисяч дітей Донбасу. Це допомога медикаментами, продуктовими наборами, інноваційними імплантами. Крім того, діти проходять психологічну та фізичну реабілітацію, надається допомога в проведенні складних операцій. Окремим, дуже серйозним напрямом у роботі Фонду стала боротьба зі сирітством. Для цього більш ніж 10 років тому почав роботу проект «Рінат Ахметов – дітям. Сирітству – ні!». Завдяки проекту й однойменному порталу майже 10 тисяч хлопчиків і дівчаток знайшли сім’ї.

Фонд допомагає також тим дітям, яким не вдалося полишити стіни інтернатних установ. Зокрема, спеціально для майбутніх випускників діє проект «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Це серія мотиваційних зустрічей відомих і успішних людей з вихованцями інтернатів. Мета проекту – допомогти дітям з інтернатних закладів, які ростуть без батьківського піклування або з особливими потребами, розкрити в собі таланти, що дадуть їм змогу бути успішними та щасливими. Проект сприяє соціальній адаптації вихованців інтернатів і готує їх до дорослого життя.