Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомагаю із задоволенням!»: Новий переможець у конкурсі «Карта добрих справ» Фонду Ріната Ахметова

28.08.2019

Фонд Ріната Ахметова продовжує підбивати підсумки конкурсу «Карта добрих справ», що закликає людей творити добро. Це гра, для участі в якій необхідно робити добрі вчинки та не соромитися розповідати про них усьому світові.

Переможцем чергового конкурсного тижня стала Олександра Пелих. Дівчинка живе в Сєверодонецьку, вона з родини переселенців.

– Раніше ми жили в Первомайську Луганської області. Коли почали стріляти, то поїхали в безпечне місце, тому що мама була вагітна і дуже хвилювалася, – розповідає Саша.

За словами Ірини Пелих, мами дівчинки, перемозі дочки в конкурсі «Карта добрих справ» вона не здивувалася:

«Саша з восьми років моя вірна помічниця. Коли я народила другу дитину, вона допомагала мені в прибиранні, готуванні, няньчила брата. Зараз вона почала ще більше допомагати, причому не лише рідним і близьким, а й друзям, навіть сусідам. Такими є умови конкурсу. Вважаю, це правильно. Дякую Фонду Ріната Ахметова, що вчить дітей добра».

Саша розповідає, що «Карта добрих справ» стала дуже популярною грою серед підлітків Сєвєродонецька:

«Усі мої друзі беруть участь, це дуже круто та весело. Нещодавно моя двоюрідна сестра перемогла в конкурсі. А тепер ось і я виконала всі завдання з карти. Я допомагала людям із задоволенням і, напевно, також тому перемогла».

Олександра Пелих, як інші переможці конкурсу, буде нагороджена цінними призами від Фонду Ріната Ахметова: блокнотом, ручкою, браслетом, селфі-палицею та портативною аудіоколонкою.

– Класні призи, дякую Рінату Ахметову за конкурс, – сказала дівчинка.

ЯК З’ЯВИЛАСЯ «КАРТА ДОБРИХ СПРАВ»

Під час спілкування з дітьми з дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ) психологи Фонду запропонували намалювати на ватмані їхні уявлення про те, який вигляд має добро в повсякденному житті. Потім здійснити в реальності все те, що вони намалювали: нагодувати бездомного собаку, підібрати сміття з тротуару, подарувати повітряну кульку незнайомій дитині на вулиці… Ідеї дітей були об’єднані в «Карту добрих справ». Щоб кожен міг взяти її в руки та знайти свій шлях до добра.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ?

Ти допомагаєш людям і хочеш зробити світ навколо себе кращим і добрішим? Покажи іншим, що це робити просто! Фонд Ріната Ахметова продовжує конкурс #МояКартаДобрихСправ.

Роби добрі справи й отримуй призи, головний з яких блютуз-колонка.

Крок 1. Поділися конкурсною публікацією з друзями.

Крок 2. Зроби добру справу. Наприклад, обійми близьку людину та скажи, що ти її любиш. Або похвали друга. Зроби з цього фото або відео. Розмісти на своїй сторінці з хештегом

#МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова.

Крок 3. Отримай від нас «Карту добрих справ», де ти зможеш позначати свої добрі справи.

Крок 4. Зроби 10 добрих вчинків, опублікуй їхні фото або відео з хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова. І перші призи (блокнот, ручка та браслет, на якому написано «Я роблю добрі справи») вже чекають на тебе!

Крок 5. Зроби ще 5 добрих справ, опублікуй їхні фото або відео з хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова. Та отримуй приз – селфі-палицю.

Крок 6. Для найазартніших учасників! Суперприз конкурсу – блютуз-колонку, отримає той, хто зробить 22 добрі справи, вказані на «Карті добрих справ»! Не забувай ставити хештеги у своїх публікаціях!

Стати учасником конкурсу може кожен!

Робімо добро разом!