Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Донька буде говорити!»: проєкт «Рінат Ахметов - Дітям. Тепер я чую» допоміг маленькій Арiні

06.07.2020

Арiна народилася з туговухістю. Діти з таким діагнозом здатні чути лише дуже гучні звуки. А ось мову не сприймають зовсім. Арiні вже чотири роки, але вона розмовляє з рідними з допомогою жестів.

– Дуже важко, дуже важко. Просто дивишся – діти як діти, а у неї такі проблеми. Важко. Намагалися ми з самого дитинства протезувати, лікувати, та нічого не допомагало, – каже Наталія Овечкіна, бабуся дівчинки.

Останньою надією стали високочутливі слухові апарати, та купити їх виявилося для сім'ї не по кишені. Нещодавно рідні дізналися про проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Звернулися до Фонду – у відповідь бажане «Допоможемо!» І ось дівчинка йде з мамою в Центр слуху в Дніпрі. Їй на вушка встановлюють прилади, налаштовують їх, і у дитини загоряються очі – вона чує!

– Арішко, скажи, будь ласка: «Мама», – просить лікарка.

– Мама, – невпевнено повторює дівчинка.

Аудіолог-слухопротезиіст Ірина Банник впевнена, що з часом Арiна зможе говорити:

«Слухові апарати компенсують необхідне звукове сприйняття, щоб дитина могла добре чути і добре, відповідно, вміти відтворювати те, що чує. Навички мовлення, якщо дитину слухопротезувати, розвиваються. При занятті з сурдопедагогом, з логопедами ці всі навички розвиваються».

Рідні дівчинки щасливі. Проблема, через яку боліли їхні серця і душі, вирішена.

– Я сподіваюся, що дочка буде чути і розмовляти. Дякуємо Фонду, – сказала Тетяна Володимирівна, мама Арiни.

Завдяки проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» малечі з глухотою чи туговухістю були встановлені 177 високочутливих слухових апаратів.