Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Донецьк: Штаб Ахметова відновив доставляння їжі одиноким людям похилого віку

08.02.2016

Сьогодні, 8 лютого, волонтери Штабу Ріната Ахметова відновлять доставляння додому продуктових наборів людям похилого віку та інвалідам, які проживають у Донецьку та прилеглих містах. На маршрути виїхало 3 бригади в Донецьку і 3 – у Макіївці.

«Нашими постійними партнерами в адресному доставлянні продуктів на непідконтрольній території були «Відповідальні громадяни». Оскільки вони в цей момент тимчасово зупинили свою діяльність, ми зіткнулися з браком волонтерів. Ми не можемо покинути старих і інвалідів без їжі. Багато з них самотні й ледве пересуваються, тому наш набір – єдиний засіб виживання. У Штабі Ріната Ахметова оперативно було прийнято рішення сформувати додаткові бригади і продовжити доставляння продуктів», – прокоментувала ситуацію Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

У Донецьку й Макіївці бригади волонтерів будуть виїжджати для доставляння щодня. До кінця тижня заплановано відновити виїзди в Торез, Сніжне й Шахтарськ.

Серед тих, до кого приїжджають волонтери Гуманітарного штабу – мирні жителі найбільш соціально незахищених категорій:

  • одинокі інваліди I і II груп, які не можуть самостійно пересуватися;
  • самотні тяжкохворі люди, люди, які перенесли оперативні втручання або складні хронічні захворювання, що мають документальне підтвердження;
  • самотні пенсіонери віком понад 60 років, які не можуть самостійно пересуватися.

Для того щоб отримати продуктовий набір додому, необхідно залишити заявку на гарячій лінії Штабу на лінію допомоги 0800 509 001. З правилами адресного доставляння можна ознайомитися за посиланням.