Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Донеччина отримала чотири тисячі продуктових наборів від Фонду Ріната Ахметова

18.06.2022

З початком повномасштабного вторгнення гуманітарна ситуація на Донеччині значно погіршилася. Окупанти день і ніч обстрілюють мирні міста та селища, руйнуючи житлові будинки, лікарні, дитячі садочки та школи. Через пошкодження об’єктів інфраструктури частина населених пунктів залишається без газу, світла та централізованого водопостачання. Часто для того, щоби вижити, люди вимушені готувати їжу на багатті біля своїх домівок.

Розуміючи складну гуманітарну ситуацію в регіоні, Фонд Ріната Ахметова відправив до Донецької області черговий вантаж із понад 4 тисячами продуктових наборів. Вони будуть розподілені між населеними пунктами Бахмутського та Покровського районів у координації з Донецькою обласною військовою адміністрацією.

До складу наборів увійшли продукти тривалого зберігання: борошно, макарони, цукор, тушковане м‘ясо, паштет і печиво. Загалом Фонд уже передав жителям Донеччини понад 55 тисяч продуктових наборів. Усього для мешканців України буде передано 400 тисяч наборів із продуктами харчування.

Зазначимо, що з 24-го лютого 2022 року гуманітарна допомога від Ріната Ахметова охопила 3 мільйони людей. Більше 1,2 мільйона з них було охоплено допомогою Фонду, решта — бізнесами SCM.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».