Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Донбас і Мирні» на книжковій виставці

30.05.2018

З 30 травня до 3 червня у «Мистецькому Арсеналі» відбудеться презентація фотокниги Фонду Ріната Ахметова «Донбас і Мирні». Видання буде представлено на стенді видавництва «Саміт-Книга» в межах Міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал». У заході беруть участь понад 150 українських видавництв, які привезуть до столиці свої новинки. На фестивалі на різних майданчиках будуть організовані зустрічі з відомими авторами, а на закінчення – автограф-сесії. Серед відвідувачів – гості з 28 країн світу. Фокус-тема «Книжкового Арсеналу» цього року – «Проект майбутнього».

Книга про Мирних, за словами директора департаменту комунікацій Фонду Ріната Ахметова Тетяни Кухоцької, стала культурною подією, артефактом. У ній зібрано 11 історій мирних жителів Донбасу, які постраждали від бойових дій, і про це має дізнатися кожен. Це приголомшливі історії особистих перемог дивовижних людей: і шестирічної Меланії Абдурашитової, і 91-річної Клавдії Шейко. Фонд Ріната Ахметова бачить свою місію в тому, щоб їхні голоси зазвучали та були почуті. У війни на Донбасі багато облич змучених людей похилого віку та дітей, які стали героями книги й героями у житті.

Сьогодні, в день відкриття виставки, на стенді «Саміт-Книга» буде проведена автограф-сесія з героями фотоальбому – сім'єю Яковлевих-Чигринів. Історія Олени Яковлевої-Чигрин і усиновлених нею дітей (Толика, Дарини та Віки) увійшла в фотокнигу «Донбас і Мирні» – документ страшних подій, що відбуваються зараз на сході України. Сім'я втекла від війни і кілька років поневірялася в пошуках житла. Зараз Олена разом з дітьми живе в Києві.

Впродовж чотирьох років Фонд Ріната Ахметова підтримує жителів Донбасу й допомагає дітям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Понад мільйон врятованих життів і 12 мільйонів продуктових наборів. Понад 11 тисяч осіб, половина з яких діти, отримали Адресну допомогу Ріната Ахметова.

«Для Фонду Ріната Ахметова важлива участь у «Книжковому арсеналі». Тому що це один із майданчиків, де ми можемо привернути увагу людей до подій на Донбасі. Тираж фотокниги «Донбас і Мирні» – 2000 примірників. Вона не продається. Фонд Ріната Ахметова передасть її в усі міжнародні організації, щоб про збройний конфлікт, в якому, за даними ООН, постраждало понад 4 мільйони осіб, про біль і нестатки, які терплять мирні жителі, дізналося якомога більше людей у світі. Ми не хочемо мовчати й удавати, що трагедія на сході країни нас не стосується. Тому що це наш спільний біль і біда», – сказала Тетяна Кухоцька.

Партнером Фонду Ріната Ахметова на заході є видавництво «Саміт-Книга», тому що там чудово розуміють цінність для суспільства фотокниги «Донбас і Мирні».