Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Донбас: поранене дитинство

28.08.2019

Сьогодні на лінії зіткнення, в епіцентрі збройного конфлікту на Донбасі, проживає 240 тисяч дітей. Кожен їхній день повний небезпеки й тривоги. За даними моніторингової місії ООН, з 2014 року внаслідок бойових дій втратили життя 147 маленьких українців, а ще 363 – були поранені. Фонд Ріната Ахметова з 2016 року системно опікується реабілітацією поранених дітей. За ці роки хлопчики й дівчатка, які живуть з обох боків лінії зіткнення, пройшли понад 130 курсів лікування й оздоровлення.

Попри те, що число постраждалих дітей зростає щороку, про трагедію Донбасу стали забувати. Україна йде з міжнародних радарів – про це неодноразово заявляли в ООН. Фонд Ріната Ахметова надає допомогу мирному населенню і веде інформаційну кампанію, щоб і у світі, і в Україні пам’ятали про страждання мирних мешканців Донецької та Луганської областей. Зокрема, Фонд регулярно випускає соціальні ролики, героями яких є жителі Донбасу, котрі отримали у важкий час підтримку Ріната Ахметова.

– Важливо нагадувати про трагедію мирних і про те, як для них важливо діставати підтримку й відчувати, що вони не одинокі, – говорить Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проектів Фонду Ріната Ахметова.

Сьогодні Фонд презентує ролик «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей». Головною його героїнею стала Тамара Романенко, п’ятирічна дівчинка з Мар’їнки. Вона була важко поранена в липні 2017 року. Того дня разом зі старшими братом і сестрою Тома знаходилася у дворі дому. Діти допомагали бабусі по господарству. Раптом із неба посипалися снаряди. Потім – гострий біль у животі, швидка та лікарня…

Тамара стала учасницею проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей» Фонду Ріната Ахметова та пройшла кілька курсів відновного лікування. Її фізичний та психологічний стан дуже покращився. Дівчинка із задоволенням взяла участь у зйомках.

На сьогодні Фонд Ріната Ахметова – єдина організація, що надає масштабну та системну допомогу дітям, пораненим на сході країни. Приблизно 150 тисяч дітей Донбасу, які проживають з обох боків лінії зіткнення, отримали допомогу Ріната Ахметова з початку збройного конфлікту.

#ФондРинатаАхметова #ФондРінатаАхметова