Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Донбас і Мирні» в Лондоні: про трагедію мирних жителів Донбасу розповів європейцям Фонд Ріната Ахметова

14.03.2019

Унікальна фотокнига «Донбас і Мирні» Фонду Ріната Ахметова презентована в Лондоні. Книга була представлена в рамках Українського стенда на Лондонському книжковому ярмарку.

Захід проходить 49-й раз і вважається однією з найважливіших подій у книжковому світі. Щороку ярмарок приймає десятки тисяч гостей та його учасників.

Як розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду, фотокнига вже була презентована в Україні, Брюсселі, Франкфурті-на-Майні та Страсбурзі. Вона стала приголомшливим одкровенням для багатьох європейців, які вперше дізналися, що прямо в центрі Європи п’ятий рік триває один із найбільших збройних конфліктів XXI століття.

«Всесвітньо відома Лондонська книжкова виставка – гідний майданчик для фотокниги «Донбас і Мирні». Це слушна  можливість достукатися до сердець європейців. Через представлені у фотокнизі історії Фонд Ріната Ахметова показує долю мільйонів жителів. Ту реальність, у якій людям доводиться виживати. Ці історії мають бути проговорені, почуті, збережені, прожиті, зрозумілі світовою спільнотою», – зазначила Наталія Ємченко.

За її словами, мешканці Донбасу продовжують потребувати гуманітарної допомоги. Віру та надію в завтрашній день людям дає змогу зберегти допомога однієї людини – Ріната Ахметова. Завдяки йому врятовано понад мільйон людських життів. І сьогодні його допомогу отримують у найгарячіших точках регіону. Там, де гримлять залпи та вибухи.

«За даними проведеного в жовтні-листопаді 2018 року дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 85% жителів регіону стверджують, що не вижили б без допомоги Ріната Ахметова», – повідомила Наталія Ємченко.

«Донбас і Мирні» – це літопис страшних подій, які сьогодні відбуваються в центрі Європи. До фотокниги увійшли 11 історій мирних жителів Краматорська, Бахмута, Авдіївки, Красногорівки, Пісків та інших населених пунктів, які опинилися в епіцентрі війни на Донбасі. Її герої – важкопоранені діти, які бачили на власні очі вибухи снарядів і загибель близьких людей. Люди похилого віку, що втратили рідних і залишилися жити в напівзруйнованих будинках. Школярі та вчителі, які проводять заняття в умовах бойових дій. Ця книга про війну та мирних жителів. Про згорілі будинки й обвуглені надії. Про те, як люди виживають із надією на мир.